Winterradijs, altijd goed bemesten en water

Radijzen in de zomer en 'München-bier' in de winter: De variëteiten tuinradijs (Raphanus sativus) groeien het hele jaar door. Hoewel de winterramsen pas in oktober en november worden geoogst, moet deze nu goed worden verzorgd. Alleen snelgroeiende winterradijzen blijven zacht en smakelijk.

Radijs in de zomer en 'bier van München' in de winter: de soorten tuinradijs (Raphanus sativus) groeien het hele jaar door. Hoewel de winterramsen pas in oktober en november worden geoogst, moet deze nu goed worden verzorgd. Omdat alleen snelgroeiende winterradijsjes mooi zacht en smakelijk blijven.



De federale vereniging van Duitse tuinvrienden (BDG) in Berlijn adviseert daarom om de radijs goed te drenken en hem voldoende voedingsstoffen te geven. Dit is bijvoorbeeld een ruime compostering, maar niet meer dan drie liter compost per kubieke meter.



Wie nu geen winterradijs heeft gezaaid, zal niet oogsten: de zaden moeten uiterlijk in juli eindigen op aarde, legt de BDG uit, Omdat de radijs drie maanden nodig heeft om te groeien. De moeite waard is de teelt van winterradijs alles: het is verkrijgbaar in tal van variëteiten, van rond en zwart tot langwerpig en paars. Alle soorten kunnen ook goed worden bewaard, dus in de koude winter altijd verse groenten op tafel. dpa

Popular

Recent Posts

Blogarchief