Verwijder vlooien van de laurier

au De laurierblaad ligt op de onderkant van het blad. Hobbytuiniers moeten aangetaste bladeren verwijderen.

Laurelbomen worden deze weken vooral geplaagd door ongedierte. Laurierbladvlooien en schaalinsecten verspreiden zich. Huistuinders kunnen hun planten redden door het ongedierte af te schrapen.



De laurierbladvlo heeft momenteel de laurierbomen besmet (Laurus nobilis). Hij zuigt sap van de bladeren. Het resultaat: de jongere bladeren krullen op, worden lichtgeel en zijn misvormd. Later sterven de beschadigde gebieden af ​​en drogen ze op, legt de dienst voor gewasbescherming van de Kamer van Landbouw van Noord-Rijnland-Westfalen uit. De dieren zijn te vinden aan de onderzijde van de bladeren, de larven zijn gedeeltelijk bedekt met witte waswol.



Naast de laurierbladvlo, kunnen schaalinsecten zich verspreiden over het altijd groene bosje. Beide plagen scheiden kleverige honingdauw uit op de bladeren, daarom zijn ze vaak zwaar bekleed met vuil. Maar het wordt nog dikker voor de laurier: op de uitwerpselen kan zich in de aflevering zwarte Rußtaupilz nestelen.



Thuiskwekers kunnen iets doen aan het ongedierte: ze zijn het best in het verwijderen van vlooien en scharrelen insecten van de bladeren, legt de dienst voor gewasbescherming uit. Aangetaste bladeren verwijderen ze en snijden sterker aangetaste scheuten terug. Een pesticide mag alleen worden gebruikt in geval van een extreme besmetting. Maar dan moeten de laurierbladen niet langer worden gebruikt voor het kruiden van voedsel.

Popular

Recent Posts

Blogarchief