Vervalste ziekte rechtvaardigt beëindiging zonder kennisgeving

i In dat geval kon de werkgever geen geldige redenen opgeven waarom het medische certificaat van zijn collega onjuist had moeten zijn. Ze had gelijk in de rechtszaal.

Het is geen triviale overtreding: degenen die ziek worden en uit de buurt blijven van het werk, kunnen in het slechtste geval zonder kennisgeving worden ontslagen. Maar als er een certificaat is, moet de werkgever eerst bewijzen waarom dit niet klopt.



Medewerkers misleiden een ziekte en blijven van werk weg, ze dreigen een beëindiging zonder kennisgeving. Als ze een certificaat hebben, moet de werkgever bewijzen dat het fout is. Dit wordt aangekondigd door de Duitse Kamer van Koophandel en Industrie. Hij verwijst naar een uitspraak van de regionale arbeidsrechtbank van Rijnland-Palts (Az.: 6 Sa 188/13).



In de zaak waarover werd onderhandeld, beklaagde een verzekeringsagent zich. De werkgever had haar zonder kennisgeving beëindigd. De reden was dat ze ziek was na een gesprek met de werkgever. Het gesprek ging over haar prestaties. Toen de werknemer niet in de baan verscheen, sprak haar baas een buitengewone beëindiging uit. Hij voerde aan dat de arbeider helemaal niet ziek was.



Zonder succes. De rechtbank acht de buitengewone beëindiging ongerechtvaardigd. Hoewel werkgevers in principe een buitengewoon ontslag moeten uitspreken als medewerkers blauw worden. Als ze echter een medisch certificaat overleggen, moet de werkgever redenen kunnen geven om het te schudden. Hier was echter geen reden om aan de geloofwaardigheid van het certificaat te twijfelen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief