Bij zakelijke diners behoort de eregast

tot de beste plek De beste plaats voor de eregast: tijdens het zakendiner moet de gast rechts van de gastheer zitten. Dit is de plaats met de hoogste rang. Bovendien moet ervoor worden gezorgd dat het ook de beste is. de De gast zit rechts van de host. Deze regel dateert uit de Middeleeuwen en is nog steeds actueel.

De beste plaats voor de eregast: tijdens het zakendiner moet de gast rechts van de gastheer zitten. Dit is de plaats met de hoogste rang. Bovendien moet ervoor worden gezorgd dat het ook de beste is.



In het ideale geval zit de gast met de hoogste cijfers op het zakendiner recht van de gastheer en heeft vanaf daar een goed zicht op de kamer of een geweldig uitzicht vanuit het raam. Dit zegt Agnes Jarosch, lid van de Duitse Knigge Council.



De gastheer zelf moet ook een strategische positie kiezen aan de tafel zodat hij de koers van de avond kan blijven volgen. Voor een duidelijk zicht op de obers is belangrijk. "De gastheer moet door kunnen gaan met regisseren", zegt Jarosch.



De regel dat de eregast altijd rechts van de host zit, is nog steeds uit de middeleeuwen. Op dat moment werd het zwaard meestal aan de linkerkant gedragen. Bij een aanval zou de gastheer snel het wapen met zijn rechterhand kunnen trekken en de eregast goed kunnen verdedigen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief