Zeer hoog en niet scherp: het rechter hek voor de paardenweide

de Het hek van een paddock moet hoog genoeg zijn en beveiligd tegen verwonding. De latten van een houten hek moeten bijvoorbeeld op de juiste afstand liggen.

Zodat paarden niet uit de paddock komen of zich verwonden aan het hek, houd een paar dingen in gedachten. Het gaat dus niet alleen om de hoogte van het hek, maar ook om een ​​niet-gevaarlijk materiaal.



Om de juiste hoogte van het hek te bepalen, kunt u het beste de grootte van de dieren gebruiken. Als vuistregel wordt de schofthoogte van het grootste dier vermenigvuldigd met 0,75.Zo hoog moet het hek zijn, zodat het paard er niet zomaar overheen kan springen. Dit wordt opgemerkt door Friederike Hänsch van de Veterinary Association for Animal Welfare (TVT).



De demarcatie is het best samengesteld uit twee tot vier latten of linten. In geen geval mag het paard zijn hoofd of benen naar voren brengen. Het materiaal van de omheining moet stabiel, letselbestendig en gemakkelijk te zien zijn. Vaak wordt hout, maar ook metaal of plastic gebruikt, vaak gecombineerd met een elektrische afrastering. Spiked of geknoopte draad is de enige schermende dierenbescherming. Hier zouden houders binnenin een ander, goed zichtbaar elektrisch hek moeten plaatsen zodat het dier geen direct contact zou hebben met de draad.



Het hek mag geen scherpe hoeken hebben, zodat alle dieren in de kudde voldoende ruimte hebben om elkaar te vermijden. Houders zullen de afrastering waarschijnlijk elke dag inspecteren op kwetsbaarheden.

Popular

Recent Posts

Blogarchief