Wandelen met nat haar maakt je ziek - hoe is het?

Wanneer dingen snel moeten gaan, is er soms geen tijd om je haar te drogen. Maar zij die naar buiten gaan met nat haar worden ziek, geloven velen. Klopt dat? sollt Is het raadzaam om je haar droog te föhnen voordat je naar buiten gaat? Arts Stephan Bernhardt vindt dit niet altijd noodzakelijk.

Word je ziek als je je huis verlaat met nat haar? Ja, zegt Stephan Bernhardt van de familieartsenvereniging Berlijn en Brandenburg. Je wordt niet ziek met nat haar maar met bacteriën, legt hij uit.



Het lichaam vecht voortdurend tegen bacteriën en beschermt ons tegen ziekten, zegt Bernhardt. Als je bevriest, bijvoorbeeld vanwege nat haar, is het voor het lichaam moeilijker om alle bacteriën af te weren. Als het afweersysteem sterk genoeg is, zouden de bacteriën zelfs met nat haar geen kans hebben.



Bovendien is het gewenning: wie vaak met nat haar naar buiten gaat, raakt gewend aan het feit dat hij warmte verliest boven zijn hoofd. Het hangt ook een beetje af van waar je het over hebt, zoals Bernhardt zegt: iedereen die denkt aan een verkoudheid, als hij met nat haar uitgaat, krijgt er ook een.

Popular

Recent Posts

Blogarchief