Seksueel overdraagbare aandoeningen: comeback of syphilis

19.12.2013 moulage Moulages tonen het klinische beeld van syfilis. Ze bevinden zich in de kamer "Moulagen: Krankenheiten in Wachs" in het Medizinhistorisches Museum Hamburg.

Eerder claimden syfilis mensenlevens. Vandaag is de geslachtsziekte met penicilline goed om te bestrijden - eigenlijk. Maar de infectienummers in Duitsland stijgen.



Het is al jaren aangekondigd en de nieuwe cijfers bevestigen de trend: Syphilis komt terug. Vroeger leek het lange tijd alsof u de geslachtsziekte in Duitsland onder controle had. Maar in 2012 telde het Robert Koch-instituut in Berlijn in totaal 4410 gevallen van syfilis in het hele land - twee jaar eerder was het 3027 geweest. Vier van de vijf patiënten zijn mannen die seks hebben met mannen, maar de trend is ook voor heteroseksuele mannen en vrouwen.



De grootste stijgingen zijn in de grote steden, maar niet alleen daar, zegt de RKI Deskundige Viviane Bremer. Omdat: net als het aids-virus hiv, syfilis en andere geslachtsziekten komen steeds meer ook in kleinere steden en landelijke gebieden aan het onderwerp - het internet staat een snelle datering toe, zelfs buiten de grote stadsgezichten. Op internet vind je ook diegenen die lichte seksuele partners zijn die in een kleine stad wonen of niet openlijk homo zijn.


1 2 3 Lees verder

Popular

Recent Posts

Blogarchief