Lopende neus en stijve nek als gevolg van zomerse tocht

Koud, keelpijn of een stijve nek: Zelfs in de zomer kun je verkouden worden in tocht. Om dit te voorkomen, moeten sterke temperatuurschommelingen worden vermeden. Dit beschermt ook de bloedsomloop. auc Zelfs in de zomer kun je verkouden worden, dus sterke en abrupte temperatuurveranderingen moeten worden vermeden.

Een loopneus of een lichte kras in de keel kan zelfs in de zomer tot een koude uitgroeien als er ergens tocht is. Dit is theoretisch mogelijk als je al een infectie op zich hebt, zei Hans-Michael Mühlenfeld van de huisartsenvereniging Bremen. Om het risico van snuiven te verminderen, wordt het aanbevolen om abrupte en sterke temperatuurwisselingen te voorkomen.



Om een ​​andere reden is dit logisch: de temperatuurverschillen komen anders op het circuit. Het is beter om langzaam af te koelen. Hetzelfde geldt andersom. De airconditioning in de auto mag bijvoorbeeld niet te koud worden ingesteld om niet te worden gedood bij het verlaten van de hitte. Want zelfs dat maakt de bloedsomloop moeilijk.



Zelfs groter dan het risico op kou Mühlenfeld loopt momenteel het risico om een ​​stijve nek op te lopen. IJzige airconditioning of een koude wind in de avond kan de nekspieren verstoppen. Een sjaal of jas beschermt ertegen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief