Na het drinken van Coma naar het ziekenhuis: meer en meer meisjes dronken

17.12.2013 di Het aantal dronken meisjes dat in het ziekenhuis terechtkomt, blijft stijgen.

Steeds meer jongeren gaan naar het ziekenhuis na alcoholoverdrijvingen - de toename is met name sterk bij meisjes. Is de trend die al meer dan een decennium aan de gang is niet te stoppen?



Steeds meer meisjes grijpen naar de fles en drinken in coma. Voor Rainer Becker van Deutsche Kinderhilfe is dit de treurige kant van een algemene ontwikkeling. Jonge vrouwen nemen meer zelfdestructief gedrag van mannen aan. Ze roken ook meer en rijden agressievere auto dan voorheen. De managing director van het Duitse hoofdkantoor voor verslavingsvragen (DHS), Raphael Gaßmann, is ervan overtuigd: Coma-drinken is een algemene maatschappelijke trend. Dit is gestaag toegenomen sinds het begin van de 2000-enquêtes, ongeacht geslacht, demografische achtergrond en leeftijd. Maar de ouderlingen praten niet.



De directeur van de Federale Centrum voor Gezondheidsvoorlichting (BZgA), Elisabeth Pott, neemt een soortgelijk standpunt: Alcohol is in de bevolking de meest gebruikte verslavende drugs en de risico's van een onkritische alcoholgebruik in onze samenleving nog altijd duidelijk onderschat. Ze waarschuwt dat dit van invloed op het drinkgedrag van kinderen en adolescenten


1 2 3 4 lezen op een pagina.

Popular

Recent Posts

Blogarchief