Gebruik eigenaardigheden als Barbara vertakt

Er is nog enige tijd tot de Barbara-dag op 4 december. Maar zelfs nu kunnen hobbyduinders nadenken over welke takken ze in huis zullen brengen. Hoe zit het met de eigenaardigheden van dit jaar? im warmen wohnraum können die blüten der zierquitte sogar im winter erblühen. In de warme woonkamer kunnen de bloemen van de sierkweepeer zelfs in de winter bloeien.

Op 4 december worden de takken van Barbara traditioneel in de tuin geknipt en het huis binnengebracht. Als ze met Kerstmis in de vaas bloeien, moeten wensen vervuld worden. De sierkwijn is hier bijvoorbeeld geschikt voor.



Amateurtuiniers moeten ervoor zorgen dat ze takken afsnijden die bloemknoppen dragen. Ze zijn gemakkelijk te herkennen omdat ze rondachtig en dikker zijn dan zuivere bladknoppen. De tuinier Renate Dierks adviseert een koele locatie in het appartement. Omdat hoe koeler de takken zijn, des te langer heb je een paar van de bloemen.



Naast de sierkwee zijn andere winter - en voorjaarsbloeiende bomen ook geschikt voor de zogenaamde drifting in het huis.



De traditionele Snijden op de 4e December, de feestdag van St. Barbara, gaat terug naar een legende: de koopmansdochter Barbara werd naar de gevangenis gebracht. Onderweg ving een kersentak haar jurk. In haar cel bevochtigt Barbara de tak regelmatig met water. Op de dag van haar executie gingen de bloemen open.

Popular

Recent Posts

Blogarchief