Post van niet-EU-landen: inklaring vereist

wir Als een poststuk ter waarde van meer dan 45 euro (privé) of 22 euro (commercieel) naar een niet-EU-staat wordt verzonden, moet dit altijd door de douane worden goedgekeurd.

Dankzij het internet kunnen kerstcadeaus ook in het buitenland worden besteld. Belangrijk om op te merken: een postzending uit een niet-EU-land moet door de douane worden ingeklaard.



Privégeschenken met een waarde van minder dan 45 euro en commerciële zendingen met een waarde van minder dan 22 euro zijn vrij van invoerrechten. Deze zendingen kunnen meestal rechtstreeks aan de ontvanger worden afgeleverd. Dit wordt aangegeven door het Hauptzollamt Ulm.



Als de vrijstellingslimieten worden overschreden, wordt een omzetbelasting en, indien van toepassing, invoerrechten geheven. In deze gevallen neemt meestal het postkantoor of het koeriersbedrijf de inklaring over. De voorwaarde: de verzending gaat vergezeld van een correct ingevulde douaneaangifte. In het geval van commerciële poststukken is ook een factuur voor verzending vereist, bij voorkeur aan de buitenkant van het pakket. Na de douanebehandeling wordt het poststuk overgedragen voor aflevering. Eventuele leveringen worden door de geadresseerde aan de deur van de ontvanger geheven.



Als de zending geen volledig ingevulde douaneaangifte heeft, kan deze niet rechtstreeks worden afgeleverd. In dit geval wordt het pakket meestal doorgestuurd naar het betreffende douanekantoor. Tegelijkertijd wordt de ontvanger hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht. De zending kan dan worden opgehaald met de kennisgeving en eventuele ontbrekende documenten.



Douanetips

Popular

Recent Posts

Blogarchief