Dahlia-bloemen kunnen worden beïnvloed

Dahlia's vormen veel kleinere bloemen of minder, maar grotere bloemen. Je kunt echter de ontwikkeling van een grote bloei beïnvloeden door iets te helpen. Dahlia's vormen een tot drie accessoire knoppen naast de middelste scheut tip.

Als de hobbytuinman de groei van een hoofdknop bevordert, ontwikkelt de dahlia een grotere bloei. Dit wordt aangegeven door de Centrale Vereniging van Tuinbouw in Bonn. Omdat de dahlia's groeien uit knollen vormen naast de middelste shoot tip een tot drie Nebenknospen. Deze kunnen gemakkelijk met de hand worden uitgebroken.



Tijdens de bloei kan het aantal nieuwe bloemen ook aanzienlijk worden verhoogd door regelmatig vervuilde bloemknoppen weg te vegen. De plant kan dus geen zaden vormen - en kan al zijn kracht in nieuwe knoppen brengen.



Als het langer droog is, moeten tuinders elke twee dagen de dahlia doordringen, bij voorkeur in de ochtend, verklaart de Centrale Vereniging. De knolplant houdt van oud water, dat niet te koud mag zijn. Het is belangrijk dat het water niet naar de bloemen en bladeren komt.



Van half augustus tot begin september heeft de plant slechts spaarzaam water nodig. Ze bereidt zich vervolgens voor op de winter en begint noodzakelijke reserves op te slaan in haar knol. Deze moet vóór de eerste nachtvorst van de grond komen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief