Profiteer van de vereenvoudigde donatie aftrek

tot het einde van 2016 Degenen die vluchtelingen ondersteunen door geld te doneren, kunnen hun uitgaven van het belastingkantoor eisen. De vereenvoudigde donatie is geldig tot het einde van 2016. kleiderspende Kledingdonaties kunnen onder bepaalde voorwaarden bij het belastingkantoor worden opgeëist. Foto: Christian Charisius

Tot eind 2016 is de vereenvoudigde donatie aftrek van toepassing. Belastingbetalers die vluchtelingen ondersteunen, kunnen er bijvoorbeeld van profiteren. Dit geldt niet alleen voor donaties.



Zelfs als ze vriendelijke donaties sturen - zoals kleding, schoenen of slaapzakken - aan vluchtelingen, is de regel van toepassing. Dit wordt aangegeven door de federale vereniging van Lohnsteuerhilfevereine. In detail:



Donaties: de vereenvoudigde donatie is onafhankelijk van het overgedragen bedrag van toepassing. Belastingbetalers kunnen een bankafschrift of kassabon van de kredietinstelling overleggen. Voor online bankieren tel je ook een pc-afdruk als bewijs. In principe zullen donaties uit de periode van 1 augustus 2015 tot 31 december 2016 worden overwogen. Donaties in natura: om het belastingkantoor er rekening mee te houden, moeten belastingbetalers de waarde van kleding, schoenen of dekens bewijzen - het proces is een beetje duurder dan een donatie: donors kunnen het bijvoorbeeld krijgen van een kringloopwinkel of bevestigd door een buy-and-sell-winkel.



Voor gebruikt textiel is het cruciaal om te weten hoeveel er voor de goederen wordt betaald, ongeacht hun leeftijd en gebruik. Voor een belastingaftrek hebben donoren ook een goede financieringsbevestiging nodig. Het document kan worden uitgegeven door de liefdadigheidsorganisatie die de donatie heeft ontvangen.



Brief van het BMF dd 22.09.2015

Popular

Recent Posts

Blogarchief