Hulp voor wilde bijen: Onvervulde bloemen in de tuin geven de voorkeur aan

Hobbytuiniers kunnen nu iets goeds doen voor wilde bijen en andere insecten: met bepaalde planten in de tuin kunnen de dieren hun eigen voedsel zoeken, wat ze anders niet in het wild kunnen vinden. biene Bijen en andere insecten vinden steeds minder voedsel op het land. Wilde bijen, maar ook vlinders en veel andere insecten vinden vaak geen korenbloemen, klaprozen en veldwinden meer in de velden.



Tuinliefhebbers kunnen je echter alternatieven bieden: in de tuin moet je ze op niet-gevulde bloeiende bloemen leggen, omdat deze insecten hun voedsel gemakkelijker zullen vinden. De Duitse milieusteun adviseert.



Ongevulde bloemen zijn de natuurlijke vorm. Bij gevulde bloemen is het aantal blaadjes verhoogd door te fokken. De meeldraden in de bloem, waarnaar bestuivende insecten zoals wilde bijen moeten naderen, zijn niet langer gemakkelijk toegankelijk of zelfs achteruitgegaan als resultaat.



Voor wilde bijen zijn goede planten bijvoorbeeld de dikke kip, de huiswortel, boerenwormkruid en schil. De Duitse milieusteun beveelt ook aan voor hommels ridderspoor, vingerhoed en salie in de tuin. Vlinders houden van de maiskoralen, de wind, maar ook van heide, pek, licht en houtskool anjers. En motten vliegen in teunisbloem, Turk's vleugel, hekwinder en zeepkruid.



Flyer met tips van de Duitse Milieusteun



Duitse Milieusteun voor wilde bijen

Popular

Recent Posts

Blogarchief