Ondernemers moeten de omzetdrempel

in de gaten houden Voor startups rijst de vraag: moeten facturen met of zonder BTW worden gepresenteerd? Het volgende is van toepassing: Zolang de omzet in het eerste jaar niet meer dan 17 500 EUR bedraagt ​​en in het volgende jaar 50 000 EUR, kunt u kiezen. existenzgründe Ondernemers moeten facturen met omzetbelasting uitgeven, vooral als ze in eerste instantie hoge investeringskosten hebben. Foto

"Het uitgeven van facturen met btw is vooral handig als u in het begin hoge investeringskosten hebt", legt Anita Käding van de Belastingbetalersvereniging uit. "Deze facturen kunnen dan de btw worden terugbetaald."



Belangrijk om op te merken: De limiet van 17 500 € is een jaarlijks bedrag. "Als het bedrijf bijvoorbeeld op 1 juli van het jaar wordt opgericht, kan de omzet slechts 8750 euro bedragen, zodat de startende oprichters een keuze hebben", zegt Kading. In het geval van een stichting op 1 december kunnen de verwachte verkopen zelfs maximaal ongeveer 1458 euro bedragen.



Wanneer u het belastingregistratieformulier bij de belastingdienst invult, moet dit in aanmerking worden genomen in termen van verkoopvoorspelling. "Als de ondernemer geen keuze heeft maar zijn facturen vanaf het begin moet afgeven met omzetbelasting en dat niet doet, dan moet hij nog steeds de omzetbelasting aan het belastingkantoor betalen", waarschuwt Käding. Zo wordt een ondernemer vaak financieel overbelast als hij de belastingen niet heeft betaald. Eisen aan de klanten worden meestal niet afgedwongen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief