Eigen behoeften: verhuurder moet alternatief

aanbieden Als de verhuurder een appartement voor eigen gebruik opzegt, moet hij de huurder een alternatief appartement aanbieden. Deze zogenaamde leveringsverplichting is bedoeld om de harde interventie van de beëindiging en het daaruit voortvloeiende verlies van woningen te verzachten.

Als de verhuurder een appartement voor eigen gebruik opzegt, moet hij de huurder een alternatief appartement aanbieden. Deze zogenaamde leveringsverplichting is bedoeld om de harde interventie van de beëindiging en het daaruit voortvloeiende verlies van woningen te verzachten.



Als de redenen voor het eigen gebruik al bestaan ​​vóór de beëindiging, kan de verhuurder verplicht zijn om de huurder een appartement aan te bieden vóór de opzegging. Aldus besliste het districtshof Landsberg am Lech (dossiernummer: 1 C 194/10), hoe de Duitse advocaatinformatie aankondigt.



In dit geval was de eigenaar van een huurder gestopt voor eigen gebruik. Hij rechtvaardigde onder meer zijn eigen behoeften met zijn huwelijk en zijn zelfstandige werkzaamheden, waarmee hij rond dezelfde tijd was begonnen. De huisbaas woonde in het driekamerhuis, het kleinste appartement op de zolder. De huurder woonde in het appartement op de begane grond. Op de eerste verdieping bevond zich een flat van gelijke grootte, die leeg stond voordat de huurder werd beëindigd. Slechts zeven weken voor de opzegging werd het appartement opnieuw verhuurd.



Met zijn klacht over uitzetting had de man geen succes. Zijn falen was om zijn huurder niet het gratis appartement op de eerste verdieping te bieden. Volgens de rechters is het gangbare jurisprudentie dat een verhuurder die zijn eigen behoeften beëindigt de huurder vergelijkbare leegstaande woningen moet bieden.

Popular

Recent Posts

Blogarchief