Schoongeveegd - appartement moet schoon zijn

vo Voordat u het appartement overhandigt, moet ruw vuil op vloeren, muren en plafonds worden verwijderd.

Zelfs als alle meubels en dingen al uit het appartement zijn verwijderd, wordt niet alles in een uittreksel gedaan. Omdat voor de oplevering nog steeds de grote schoonmaak is.



In de meeste huurcontracten is geregeld dat het appartement - afgezien van de uitvoering van cosmetische reparaties - bij verhuizing ook "schoongeveegd" is om te passeren. Dit betekent echter niet dat een korte controle voldoende is. Dit wordt aangegeven door de eigenaar vereniging Haus Grund Deutschland. Omdat het appartement altijd schoon moet zijn.



Deel van een ingrijpende overdracht is dat de vloer is geveegd of het tapijt is gestofzuigd en dat ruw vuil op vloeren, wanden en plafonds is verwijderd. De radiatoren, deuren en ramen, evenals de keuken - en badfaciliteiten moeten ook worden afgeveegd. Als de huurder dit niet doet, kan de verhuurder een rechtsmiddel vragen of hem in voorkomend geval de kosten van een overeenkomstige schoonmaak in rekening brengen.



In de eindschoonmaak van het appartement mogen echter geen al te hoge eisen aan de huurder worden gesteld. Het kan dus worden gedaan zonder een grondige reiniging van het tapijt of bestaande gordijnen, als dit niet nodig zou zijn voor het verwijderen van beschadigingen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief