Kosten van handicap gerelateerde conversie kunnen worden verdeeld over jaren

di De kosten van een gehandicapte conversie kunnen worden beschouwd als een uitzonderlijke belasting voor de aangifte inkomstenbelasting.

De kosten van een conversie in een huis of appartement kunnen van de belasting worden afgetrokken. Misschien kunnen ze over meerdere jaren worden verspreid. Dit brengt hogere kortingen met zich mee.



In het geval van een gehandicaptenvriendelijke conversie van het appartement of het huis, worden in een klap vaak hoge kosten gemaakt. Deze kosten en de daarmee verband houdende om de schuld rente kan worden beschouwd als buitengewone lasten in de aangifte inkomstenbelasting. Dit wordt aangegeven door de Bund of Taxpayers in Berlijn. maar is nog niet duidelijk hoe de kosten van de conversie kan worden gespreid in de tijd.



Als de maatregelen in feite aftrekbaar alleen in het jaar van uitbetaling, zou de belastingbetalers in de meeste gevallen te voorkomen hoge belastingverlagingen, omdat de kosten snel inkomen overschrijden. De belastingrechtbank van Saarland heeft onlangs een beslissing genomen over deze kwestie en is tot de conclusie gekomen dat de kosten over vijf jaar kunnen worden gespreid (Ref.: 1 K 1308/12).



Mochten de kosten oplopen dus belasting heeft alleen invloed op één jaar, ze kunnen over meerdere jaren gespreid zijn. De procedure is nu in behandeling bij de Federal Finance Court (BFH). De Federatie van belastingbetalers adviseert degenen die het slachtoffer zijn van vergelijkbare feiten tegen het afwijzen van berichten van het belastingkantoor met betrekking tot de procedure (Az.: VI R 68/13) om een ​​oppositie in te dienen en om schorsing van de procedure te verzoeken.

Popular

Recent Posts

Blogarchief