Grote verschillen in gasprijzen

Volgens een overzicht van Verivox, de vergelijkingsportal, vertonen de gasprijzen in Duitsland sterke regionale verschillen. lau Volgens Verivox variëren de gasprijzen tussen de afzonderlijke deelstaten met maximaal 23 procent.

Volgens een vergelijking van Verivox zijn de gasprijzen in Duitsland momenteel zeer verschillend, afhankelijk van de regio. Tussen de federale staten bedroegen de verschillen tot 23 procent, zei de internetportal op dinsdag (27 augustus). Met een jaarlijks verbruik van 20.000 kilowatt moet een huishouden in het hele land 1314 euro betalen. De goedkoopste optie was gas in Hamburg (1162 euro), het duurste in het Saarland (1430 euro).



Jan Lengerke van de directie van Verivox schreef de sterke verschillen voornamelijk toe aan verschillende netwerkkosten. Met een gemiddelde van 85 leveranciers zouden consumenten hun jaarlijkse gaskosten aanzienlijk kunnen verlagen door een verandering.



Volgens de ervaring van de Verbraucherzentrale Rheinland-Pfalz in Mainz zijn de verwarmingskosten in appartementsgebouwen vaak onnodig hoog. Omdat huisbazen niet altijd op bijzonder goedkope aanbieders vertrouwen. Vanwege de eis van economische efficiëntie zijn ze echter verplicht om verantwoord met het geld van hun huurders om te gaan. Daarom moeten huurders hun verhuurder vragen stellen om over te schakelen naar een goedkopere aanbieder. Een overeenkomstige modelbrief in pdf-formaat wordt verstrekt door de voorstanders van de consument op internet.



Voorbeeldbrief in pdf-formaat

Popular

Recent Posts

Blogarchief