Sparen voor kinderen: tegoeden op lopende rekeningen verdienen rente

Er zijn ook rekeningen voor kinderen gecontroleerd. Ze zijn geschikt om te sparen, omdat sommige financiële instellingen rente op de balans betalen. Dit is echter alleen van toepassing tot een bepaald bedrag. besser als ein sparschwein ist ein girokonto für kinder. denn das guthaben wird bis zu zwei prozent verzinst. Beter dan een spaarvarken is een betaalrekening voor kinderen. Omdat het krediet maximaal twee procent rente is.

Grootouders of peetouders die zeker willen weten dat hun geldgiften uitsluitend ten goede komen aan het kind, kunnen de rekeningen sluiten op naam van het kind. Het voordeel: het geld op de rekening is exclusief eigendom van het kind, zo staat in het tijdschrift Finanztest.



Ouders beheren het totdat ze meerderjarig zijn maar er niet over kunnen beschikken. Individuele aanbieders betalen hier volgens de financiële test maximaal 2 procent rente op saldi. Naast de kredietrente moet u ook letten op het maximale investeringsbedrag, dat tussen 500 en 5000 euro kan liggen. Alles daarboven gaat zonder interesse in deze accounts.



Iedereen die bereid is meer risico te nemen, kan een ETF-spaarplan opzetten op de wereldmarkt. Rendementen van 6 tot 8 procent waren in het verleden mogelijk. Met een beleggingshorizon van tien jaar hoeven beleggers niet bang te zijn voor tijdelijke prijsdalingen.



Scholingsverzekeringen voor kinderen of kinderbeschermingsbrieven zijn het niet waard om voor kinderen te sparen, vindt Stiftung Warentest. De reden: deze producten zijn inflexibel, duur en vaak zonder enige teruggave.



Stiftung Warentest


test

Popular

Recent Posts

Blogarchief