Alleenstaande ouders zouden elektronische besturingsgegevens moeten controleren

Met ingang van 1 januari 2013 wordt de elektronische inkomstenbelastingkaart uitgegeven. In de loop hiervan moeten vooral alleenstaande ouders controleren of hun gegevens kloppen.

De elektronische inkomstenbelastingkaart komt op 1 januari 2013. Uit voorzorg moeten vooral alleenstaande ouders controleren of hun gegevens correct zijn.



Alleenstaande ouders moeten de gegevens controleren op hun elektronische inkomstenbelastingkaart. Dat beveelt de federatie van de Lohnsteuerhilfevereine (BDL) in Berlijn aan. Omdat alleen als de inkomstenbelastingklasse II is opgeslagen, een ontslagbedrag kan worden geclaimd. Voorwaarde: er is ten minste één kind in het huishouden, voor wie de belastingplichtige kinderbijslag of de kinderbijslag ontvangt en anders leeft geen persoon van middelbare leeftijd in het huishouden. De kwijting bedraagt ​​€ 1308 per jaar.



De achtergrond hiervan is de invoering van de elektronische inkomstenbelastingkaart vanaf 1 januari 2013. Vanaf dat moment hebben werkgevers de mogelijkheid om de elektronische procedure en de "Elektronische loonbelastingaftrek" in te voeren - Kenmerken "(ELStAM) van zijn werknemers. De belastingaftrek die automatisch wordt afgetrokken tijdens de overgangsperiode 2011/12 moet nu opnieuw worden aangevraagd.



Het fiscaal aftrekbare bedrag kan worden gecontroleerd door een aanvraag in te dienen bij de verantwoordelijke belastingdienst. Een andere mogelijkheid: na passende registratie op internet bij elsteronline. de kunnen belastingbetalers hun gegevens bekijken. Als belastingklasse II niet wordt opgeslagen, kan dit worden verholpen door 2013 een loonbelastingaftrek aan te vragen. Zowel de vereiste opleidingstitel als de aangifte ten laste van de alleenstaande ouders moeten worden bijgevoegd.

Popular

Recent Posts

Blogarchief