Managing Director van de aandeelhouders moet belasting betalen over de belasting

Een aandeelhouder-manager moet altijd in actie zijn. Zelfs als het werk op zondag of 's nachts valt. In de regel moeten de toeslagen voor ongebruikelijke werktijden daarom worden belast. Aandeelhouders die op zon - en feestdagen werken, moeten meestal belasting betalen over de hiervoor betaalde toeslagen.

Als een aandeelhouder-directeur van een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid of een naamloze vennootschap afzonderlijk betaald moet worden voor zondag, feestdag of nachtwerk, is voorzichtigheid geboden. Omdat de aanvullingen op de managing partners meestal zorgen voor een constructieve dividend vertegenwoordigt.



De kosten zijn dan niet aftrekbaar als beroepskosten in het bedrijf en leiden de managing partner belastbaar inkomen verklaart Constanze Gruening van de Vereniging van Belastingbetalers.



de reden is dat een manager in het bijzonder moeten identificeren met de zorgen en belangen van zijn bedrijf. Hij heeft ook te doen als ze buiten de normale werktijden optreden noodzakelijke werkzaamheden. Als de gedelegeerd bestuurders weten dat ze vaak 's nachts of op feestdagen moeten werken, zou vanaf het begin een hoger vast salaris kunnen worden overeengekomen.



In sommige omstandigheden kan de toeslag van de directeur van de aandeelhouder anders worden beoordeeld: in het bedrijf is een andere directeur werkzaam, die - net als de partner-directeur zelfs - voor zijn overwerk wordt beloond. In dit geval kan geen bezwaar worden gemaakt tegen toeslagen voor het aanvullende werk van de directeur-directeur. Dit moet de belastingdienst echter bewijzen dat hij 's nachts of op feestdagen daadwerkelijk werkt.

Popular

Recent Posts

Blogarchief