De inboedelverzekering komt op

voor kerstbranden Het is de kerstnachtmerrie van elk gezin: direct na het roosteren van ganzen en rotzooi kantelt de kerstboom met de echte kaarsen en zet de huiskamer in brand. De angstige vraag luidt: Wie vervangt de schade na zo'n brand? wenn der weihnachtsbaum die wohnung in brand setzt, kommt die hausratsversicherung für die schäden auf. Als de kerstboom het appartement in brand zet, dekt de huisverzekering de schade af.

Kerstboom en adventskrans schitteren in de meeste huishoudens in felle kaarsglans. Als de vlammen de takken in brand steken en meubels, gordijnen, apparaten en tapijten beschadigen, wordt de inboedelverzekering van kracht, legt de Verbraucherzentrale NRW uit.



De verzekering vervangt alle verliezen veroorzaakt door brand en brand. Er is bluswater ontstaan. De verzekeraars komen ook voor geruïneerde geschenken. Belangrijk om op te merken: u betaalt alleen volledig als consumenten de brandende kaarsen zorgvuldig hebben behandeld. Als de kerstkrans of - boom onbeheerd wordt achtergelaten, kan de verzekeringsmaatschappij de service verminderen.



Eind 2016 registreerden verzekeraars ongeveer 50 procent meer brandschade dan in de lente of de herfst, aldus de Duitse verzekeringsvereniging. Voor de ongeveer 11000 brandschade aan het einde van het jaar hebben de bedrijven naar verluidt ongeveer 28 miljoen euro bijgedragen. Dit is 2 miljoen euro meer dan aan het einde van 2015. Gemiddeld kost een brandschade ongeveer 2500 euro in 2016.

Popular

Recent Posts

Blogarchief