Los bedden met langegeelde vaste planten

blütenchoreographie Bloemchoreografie: de grote weideknop maakt de perkplant los met bloemen op lange stelen.

Bonn (dpa (tmn) - Vaste planten met lange, dunne stelen en smalle bladeren maken het planten van een bloembed losser.) Helmut Stade legt uit hoe dergelijke arrangementen goed werken.



Vaste planten kunnen bedden veranderen in een blikvanger. Helmut Stade adviseert planten die minstens twee keer zo hoog zijn als de basisbeplanting van het bed. Een kleine tuin en compacte en groeiende soorten zoals cranesbill (Geranium) of salie kan (bonariensis Verbena) gecombineerd (Salvia) met hogere scabious 'Moondance (Scabiosa ochroleuca) of Argentijnse verbena.



Andere voorbeelden van langstelige planten zijn van grote pimpernel (grote pimpernel) en de prairie zonnehoed (Ratibida). Stade adviseert ook de Allium (Allium) en de Torch Lily (Kniphofia) .Je voordeel: Zelfs van een afstand kunt u hun mooie bloemen te zien, zittend op lange stelen.



Torch-lelies verbinden zelfs beide plantlagen: hun gebladerte is grasachtig en siert het lage gebied op de grond. Bloei boven de geel-rode bloemen, die zoals opgepikt in de naam, doen denken aan fakkels. Het gebladerte van de sier wordt daarentegen al tijdens de bloei onooglijk. De Stauden-expert Stade adviseert daarom om het te verbergen onder struikachtige, groeiende planten, de catnip (Nepeta).

Popular

Recent Posts

Blogarchief