Huisbaas mogen deze niet gebruiken als opslagruimte

gehuurd kelder Verhuurders mogen de kelder van hun huurders niet als hun eigen opslagruimte gebruiken. Als de huurder de kelder niet kan gebruiken, omdat deze vol is, kan hij de huur verlagen. miete Huurders hebben recht op een kelder indien dit in de huurovereenkomst is overeengekomen. Verhuurders mogen de kelder van hun huurders niet als hun eigen opslagruimte gebruiken. Als de huurder de kelder niet kan gebruiken omdat deze vol is, kan hij de huur verlagen.



Huurders hebben echter alleen recht op hun eigen kelderruimte, als dit in de huurovereenkomst is afgesproken. Dan is de kelder een huurwoning, de huurder kan het gebruiken voor opslag van benodigdheden, gereedschap of andere dingen. Aan het begin van de huurovereenkomst moet de verhuurder de kelder - evenals de woonkamers zelf - leeg aanbieden. Dit betekent: restjes, vuilnis, oude banden of fietsen van de vorige huurder bevinden zich niet in de huurkelder. Als dit is voltooid, kan de huur worden verlaagd, verklaart de Duitse vereniging van huurders in Berlijn. Redelijk in dit geval zou een vermindering van vijf tot tien procent zijn.



De verhuurder is verplicht om de kelder op tijd schoon te maken. Indien nodig kan hij over de dingen van de vorige huurder beschikken na kennisgeving als grofvuil. Als de items nog steeds een bepaalde waarde hebben, moeten ze mogelijk elders worden opgeslagen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief