Planten met bont blad hebben in de winter licht

nodig pflanze Planten met bont blad hebben in de winter veel licht nodig.

Planten met bont blad hebben in de winter veel licht nodig en moeten bij het raam staan. Anders verliezen ze hun bladvorm en worden ze groen.



Verschillende kleuren en vormen in kamerplanten zorgen voor afwisseling in de groene eentonigheid op de vensterbank. In sommige zijn de bladeren een blikvanger: er zijn planten met witte vlekken op de bladeren. Of deze zijn gemarmerd geel of hebben een oranjekleurige tekening, legt de Centrale Associatie van Tuinbouw in Bonn uit.



Croton (Codiaeum variegatum), Dieffenbachia, dwergpaprika (Peperomia), arrowroot (Maranta) en vensterblad (Monstera deliciosa) hebben bijvoorbeeld deze variëteit. Maar ook in de rubberboomfamilie, de rubberboom of de berkenvijg zijn er de zogenaamde variegatavariëteiten. Deze kamerplanten voelen erg goed bij warme temperaturen in de kamer. En ze houden van een hoge luchtvochtigheid. Dit zorgt ervoor dat ze hun bladeren niet in de winter afwerpen. Wateroverlast zou wateroverlast en tocht moeten voorkomen, legt de Centrale Vereniging uit.



De kleurrijke bladeren van veel gewassen zijn een gril van de natuur of zijn gemaakt door de fokkerij. De vlekken zijn het gevolg van een lokale tekortkoming of de volledige afwezigheid van chlorofyl, het pigment van de groene plant. Daarnaast kunnen ingesloten pigmenten een gevlekt kleurspel op de bladeren van kamerplanten veroorzaken.

Popular

Recent Posts

Blogarchief