NV-certificaat vrijgesteld van roerende voorheffing

Als de kassa slechts spaarzaam rinkelt, is het misschien de moeite waard om van de vlaktaks te worden vrijgesteld. Dit moet worden aangevraagd bij de verantwoordelijke belastingdienst. wichti Belangrijk voor mensen met lage inkomens: degenen die een verklaring zonder beoordeling aanvragen, kunnen worden vrijgesteld van de forfaitaire bronbelasting.

Als de kassa slechts spaarzaam rinkelt, kan het de moeite waard zijn om vrijgesteld te worden van de roerende voorheffing. Dit moet worden aangevraagd bij het verantwoordelijke belastingkantoor.



Belastingbetalers met een laag jaarinkomen betalen meestal geen inkomstenbelasting. "Daarom kunnen ze ook worden vrijgesteld van bronbelasting", legt Anita Käding van de Belastingbetalersvereniging in Berlijn uit. Hiervoor moesten ze een niet-assessmentcertificaat (NV-attest) aanvragen bij hun belastingkantoor.



Het NV-certificaat is meestal drie jaar geldig. Het wordt uitgegeven wanneer het voorzienbaar is dat er gedurende het jaar geen inkomstenbelasting zal zijn. Als dit certificaat wordt aangeboden aan de bank of spaarbank, worden alle meerwaarden gecrediteerd zonder belastingaftrek. Een onderscheid moet het certificaat van vrijstelling orde, omdat dit geeft alleen meerwaarden tot een maximum van 801 euro met een ongehuwde tax-free. het dubbele van het bedrag.



Nieuw geldt voor echtgenoten dit jaar is dat de banken en spaarbanken in het jaarverslag financiële zelfs wanneer andere leden NV certificaten aan de schatkist, hoeveel de persoon beleggingsopbrengsten had, waarvan er geen belasting is ingehouden, Voorheen was dit alleen vrijstelling toepassingen. "Het doel van de nieuwe verordening is om ongerechtvaardigde belastingvrijstellingen op te sporen en te voorkomen", legt Käding uit.

Popular

Recent Posts

Blogarchief