Werkloosheidsuitkering tijdens ontslagbescherming

Iedereen die een werkloosheidsuitkering ontvangt, moet in ruil daarvoor een baan aanvragen die het uitzendbureau voorstelt. Dit geldt ook als de betrokkene tegelijkertijd een vordering tot seponering indient. arbeitslos Werklozen moeten de bemiddelingsinspanningen van het Agentschap naleven - zelfs tijdens een actie ter bescherming tegen ontslag.

Ontslagen werknemers kunnen een werkloosheidsuitkering ontvangen tijdens de duur van een ontslagbescherming. Gedurende deze tijd moeten ze beschikbaar zijn voor het plaatsingsbureau van het Uitzendbureau. Anders verliezen ze hun vordering, de Stuttgart Social Court oordeelde (Az.: S 5 AL 4769/12). Het vonnis wordt door de Duitse Orde van Advocaten genoemd.



De zaak: een man die zonder kennisgeving stopte, vroeg om een ​​werkloosheidsuitkering van het Uitzendbureau. Tegelijkertijd diende hij een ontslagbescherming in. Het Uitzendbureau heeft dit voorlopig aanvankelijk goedgekeurd. Vervolgens stuurde ze de man een werkaanbieding, in combinatie met het verzoek om daar een aanvraag in te dienen. Hij verwierp dit en wees erop dat hij tijdens de procedure voor ontslagbescherming geen andere betrekking had. Hij weigerde ook deel te nemen aan maatregelen voor beroepsintegratie. Als gevolg hiervan heeft de Uitzendorganisatie de werkloosheidsuitkering opgeheven.



Het vonnis: Het proces van de man was niet succesvol. Werklozen zouden toegang moeten hebben tot de bemiddelingsinspanningen van het Uitzendbureau, aldus rechters. Een uitzondering tijdens een actie ter bescherming tegen ontslag biedt de wet niet. Omdat de man niet bereid was om aan het werk te gaan of deel te nemen aan arbeidsintegratiemaatregelen, was de rechtbank van oordeel dat niet was voldaan aan de voorwaarden voor werkloosheidsuitkeringen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief