Huishoudbeleid: dekking van grove nalatigheid

einbruc Inbraak door de gekantelde balkondeur: de gezinsverzekering vervangt ook verliezen als gevolg van grove nalatigheid.

Verzekering van huishoudens en huiseigenaren is meestal maar iets duurder, als grove nalatigheid volledig verzekerd is. Het vergelijkingsportaal Toptarif heeft dit bepaald.



Een goedkoop huishoudbeleid voor een samplefamilie in Berlijn is volgens Toptarif van 136 euro per jaar en een geschikte huiseigenaarsverzekering vanaf 158 euro per jaar te hebben. Als de verzekeringnemer zich onthoudt van bescherming tegen grove nalatigheid, bespaart hij maximaal 43 euro op de inboedel en slechts 22 euro per jaar op het beleid van huiseigenaren. De berekeningsbasis is een tien jaar oude vrijstaande woning met 125 vierkante meter woonruimte.



Bijvoorbeeld, grove nalatigheid is om een ​​brandende kaars onbeheerd achter te laten of simpelweg om de deur te slaan in plaats van deze goed te sluiten. Als een dergelijk gedrag niet meeverzekerd is, kan de verzekering zijn voordeel in geval van schade verminderen, afhankelijk van de ernst van de fout, legt Toptarif uit. En soms kon de verzekerde zelfs volledig uitgaan.



Verzekeringsoverzicht (pdf)



De gezinsverzekering hoeft niet alle hagelschade te dekken. Dit rapporteert de "maandelijks voor Duitse wet", daarbij verwijzend naar een beslissing van de Hogere Regionale Rechtbank (OLG) Saarbrücken. Volgens de uitspraak van het vonnis kan de verzekeringsmaatschappij uitsluiten van de bescherming die voortvloeit uit het feit dat hagelmassa's zijn binnengedrongen in het interieur van het huis door onvoldoende gesloten deuren of ramen en het smeltwater heeft geleid tot waterschade (Ref.: 5 W 43/13) p5>

Popular

Recent Posts

Blogarchief