Groeven gegraven na de eerste vorst

In het komende weekend (14 tot 16 oktober) wordt de eerste nachtvorst van het seizoen op sommige plaatsen verwacht. Daarna is het juiste moment om de zware gronden in de tuin op te graven.

In het komende weekend (14 tot 16 oktober) wordt de eerste nachtvorst van het seizoen op sommige plaatsen verwacht. Daarna is het tijd om de zware gronden in de tuin op te graven.



Na de eerste gemalen rijp, moeten de zware gronden in de tuin worden opgegraven. Gottfried Röll van de Bayerische Gartenakademie in Veitshöchheim wijst erop. Het is bewezen om het gebied met de schop te graven en de grove schotten te verlaten. In de zogenaamde Frostgare bevriest het water in de grond en breekt de klompjes aarde af door de koude gerelateerde uitzetting van zijn massa. Dus de grond wordt verder losgemaakt en de structuur ervan verbeterd.



Deze voorbereiding van de grond is nodig als je volgend voorjaar een vast plantenbed wilt creëren. Als de zware, leemachtige grond echter te vroeg wordt opgegraven, bestaat volgens Röll het risico dat slakken hun eieren in de holtes tussen de ijsschollen leggen. Als, aan de andere kant, het niet wordt gegraven tot na de eerste nachtvorst, zijn tenminste enkele van de slakken al dood, dus de slakkenplaag kan het komende jaar worden ingeperkt.

Popular

Recent Posts

Blogarchief