Bel uw collega niet voor zwangerschap

De collega schuwt koffie, haar buik groeit en anders lijkt ze behoorlijk veranderd? Nieuwsgierige speculaties over zwangerschap zouden collega's moeten verlaten - het onderwerp is zeer gevoelig. kei Geen lang gefluister: Federale minister van Familie Kristina Schröder had haar zwangerschap niet lang achter de berg gehouden. Maar niet elke werknemer doet hetzelfde.

De collega vermijdt koffie, haar buik groeit en anders lijkt ze behoorlijk veranderd? Nieuwsgierige speculaties over zwangerschap zouden collega's moeten verlaten - het onderwerp is zeer gevoelig.



Werknemers moeten beter af zijn met gissingen over de zwangerschap van een collega. "Zelfs als je het duidelijk ziet, zou ik niets zeggen", adviseert Imagetrainer bij Imme Vogelsang uit Hamburg. Als de collega zichzelf niet vertrouwt, heeft ze haar redenen om dat te doen. Uit respect moet je daarom het onderwerp laten rusten. Bovendien is het gemakkelijk om te betreden met een speculatie in de voet: "Wellicht is het alleen maar toegenomen", zegt Vogelsang.



Het wordt nog moeilijker als je de enige bent op de afdeling die weet van je zwangerschap, maar niet van je collega's. Dan is het vrijwel zeker dat u door anderen wordt gevraagd. "Dit is een stomme situatie, vooral als de zwangere collega je heeft gevraagd om niets te zeggen," zegt Vogelsang, de woordvoerster van het Etiquette Coach International (ETI) - netwerk. De eenvoudigste manier om jezelf uit de affaire te trekken door "Ik weet er niets van" antwoord.

Popular

Recent Posts

Blogarchief