Dagelijkse organisatie: tekenen van adhd ADHD

Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) is niet uniek voor kinderen en adolescenten. Zelfs volwassenen kunnen last hebben van interne en externe rusteloosheid. Als ze de ziekte met hen herkennen, moeten ze niet meteen op Mediakmente gaan zitten. nu Alleen als een gedragstherapie niet genoeg is, is een medicamenteuze behandeling van ADHD zinvol. Interne rusteloosheid, moeite met inslapen en problemen met de dagelijkse organisatie: Dit kunnen tekenen zijn van Attention-Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) bij volwassenen.



Hetzelfde geldt voor problemen bij het beheersen van de eigen gevoelens en het voltooien van activiteiten. Dit wordt aangegeven door de Duitse Vereniging voor Psychiatrie en Psychotherapie, Psychosomatiek en Neurologie (DGPPN). Dit kan een negatief effect hebben op de professionele carrière. Bovendien lopen patiënten meer risico om depressies, angsten of verslavingen te ontwikkelen.



Daarom is het belangrijk voor mensen met symptomen om vroeg hulp te krijgen. Volgens DGPPN helpen veel mensen al als ze van de ziekte afweten: ze kunnen problematisch gedrag aan ADHD toeschrijven in plaats van een karakterzwakte aan te nemen.



Over het algemeen is gedragstherapie zinvol. Een medicamenteuze behandeling met het medicijn methylfenidaat is bijvoorbeeld een andere optie, maar dit is alleen mogelijk als niet-medicamenteuze behandeling onvoldoende is.

Popular

Recent Posts

Blogarchief