Aandacht automobilisten: blijf weg van glühwein

Glühwein en punch maken je heel snel dronken. Omdat de warmte en de zoetheid van de wijnhoudende dranken ervoor zorgen dat de alcohol snel in het bloed komt, waarschuwt de ADAC in München. Voor automobilisten moet het daarom taboe zijn. glühwein trinken und autofahren geht nicht, warnt der weihnachtsmann. (bild: jens kalaene/dpa) Glühwein drinken en rijden is niet mogelijk, waarschuwt de kerstman. (Foto: Jens Kalaene / dpa)

Glühwein en punch maken je heel snel dronken. Omdat de warmte en de zoetheid van de wijnhoudende dranken ervoor zorgen dat de alcohol snel in het bloed komt, waarschuwt de ADAC in München. Voor automobilisten moet het daarom taboe zijn.



automobilisten moeten glühwein voorkomen dat tijdens een bezoek aan de kerstmarkt. Omdat de gebruikelijke schatting van hoeveel alcohol ze kunnen drinken zonder vooroordelen, met glühwein en punch, dus meestal niet betrouwbaar, zegt de ADAC. Bovendien, de alcoholconcentratie in het bloed van verschillende factoren afhankelijk. Deze omvatten, volgens ADAC leeftijd, gewicht, geslacht en de dagelijkse conditie.



straffen voor rijden onder invloed overtreders


Wanneer alcohol typische gedrag als serpentine aandrijving van de vergunning kan worden ingetrokken, zelfs bij 0,3 per duizend. Wie wordt betrapt met 0,5 per duizend aan het stuur, mag ook verwachten zonder enige rijfout met een boete van ten minste 500 euro en een rijverbod voor een maand. Van 1,1 per duizend wordt elke bestuurder als volledig onbekwaam beschouwd om te rijden en is ten minste zes maanden een intrekking van het rijbewijs en een hoge boete bezet - recidivisten riskeren zelfs een gevangenisstraf.

Popular

Recent Posts

Blogarchief