Koudeceltelefoons hebben opwarming nodig

Koude en dus onderpresterende mobiele telefoons en smartphones mogen niet te snel worden opgewarmd. Experts waarschuwen ook voor het kunstmatig versnellen van de warming-up, bijvoorbeeld door het apparaat op de kachel te plaatsen.

Koude en dus slecht presterende mobiele telefoons en smartphones mogen niet te snel opnieuw worden verwarmd. Experts waarschuwen ook voor het kunstmatig versnellen van de warming-up, bijvoorbeeld door het apparaat op de kachel te plaatsen.



Koude mobiele telefoons duren ongeveer een half uur om te wennen aan het schakelen tussen koude en warme omgevingen, legt het Mobile Information Center (IZMF) uit. In geen geval mag de eigenaar proberen het proces te versnellen: als er een mobiele telefoon op de kachel wordt geplaatst, kan zich condens in de behuizing vormen en kwetsbare componenten beschadigen.



Mobiele telefoons en smartphones hebben over het algemeen problemen met lage temperaturen: veel fabrikanten bevelen aan volgens de IZMF, om de apparaten alleen tot net onder het vriespunt te gebruiken. Bij temperaturen onder het vriespunt, onder andere, nemen de capaciteit van de batterij en de reactiesnelheid van het scherm af. In de winter worden mobiele telefoons het best vervoerd op een warme en droge plaats dicht bij het lichaam. De binnenzak van een jas is bijvoorbeeld ideaal.

Popular

Recent Posts

Blogarchief