PC is een grote energie-hongerige

De pc is een van de grootste stroomversnellers in huis. Dit is het resultaat van de landelijke studie "Waar in het huishouden blijft de elektriciteit?" het Energieagentschap NRW.

De pc is een van de grootste stroomversnellers in huis. Dit is het resultaat van de landelijke studie "Waar in het huishouden blijft de elektriciteit?" het Energieagentschap NRW. Computer, stereo en tv verbruiken in elk huishouden meer stroom dan de droger of de wasmachine, zoals het bureau in Wuppertal op maandag aankondigde. Voor het onderzoek zijn de gegevens over het energieverbruik van meer dan 380.000 huishoudens in Duitsland geëvalueerd.



Volgens dit zijn de grootste consumenten computers en het bijbehorende scherm, printer - of WLAN-apparaat, evenals de sector tv-audio. Heet water slaat ook, als een elektrische doorstroomwaterverwarmer wordt gebruikt. Samen met de verbruiksgebieden koelen, branden en koken, vertegenwoordigen deze artikelen bijna 66 procent van het totale elektriciteitsverbruik.



Het onderzoek differentieert ook de gegevens op basis van de grootte van het huishouden. Alleenstaanden verbruiken elektriciteit anders dan gezinnen. Terwijl mensen die alleen wonen minder energie verbruiken om te koken en drogen, zijn deze gebieden de intensere. dpa


in huishoudens met vijf personen

Popular

Recent Posts

Blogarchief