Oudere verkeersovertreding: Court tilt het rijverbod op

op Een rijverbod kan niet langer worden opgelegd als de verkeersovertreding al te lang geleden is. Dit werd beslist door het Palatine Higher Regional Court (OLG) Zweibrücken in een beslissing die op dinsdag (6 december) openbaar werd.

Er kan geen rijverbod meer worden opgelegd als de verkeersovertreding al te lang geleden is. Dit werd beslist door het Palatine Higher Regional Court (OLG) Zweibrücken in een beslissing die op dinsdag (6 december) openbaar werd.



Als een verkeersovertreding te lang geleden is, kan het rijverbod zijn doel als "memo voor nalatige en roekeloze bestuurders" niet meer vervullen (bestandsreferentie: 1 Ss Bs 24/11). De rechtbank heeft het rijverbod dat een automobilist een maand lang opgelegd had omwille van een waanzin, omgekeerd.



In november 2009 had de veroordeelde de snelheidslimiet buiten een bebouwd gebied met 41 km / h overschreden. De rechtbank Speyer veroordeelde hem daarom in april 2011 tot een boete en een rijverbod van één maand. Aan de andere kant diende de betrokkene een klacht in, die eind augustus 2011 door het Hooggerechtshof werd beslist.



De rechtbank oordeelde dat het rijverbod niet langer wettig was vanwege de inmiddels verstreken tijd. Omdat het niet langer geschikt is als zogenaamde Reflectie. De bestuurder moet niet worden bekritiseerd omdat hij gebruik heeft gemaakt van rechtsmiddelen en daardoor de procedure heeft verlengd.

Popular

Recent Posts

Blogarchief