Twitter Finance Director neemt toevallig een Tweet over Zakelijk Kopen

auc Zelfs professionele Twitter-professionals maken fouten.

Zelfs senior Twitter-managers zijn niet immuun voor het per ongeluk verzenden van vertrouwelijke berichten naar de service.



Finance-chef Anthony Noto sprak in een nu verwijderde tweet voor de overname van een niet-gespecificeerd bedrijf, "Ik denk nog steeds dat we ze moeten kopen", schreef hij eind maandag, volgens verschillende mediaberichten. "Ik heb een plan."



Voor wie het bericht eigenlijk bedoeld was, bleef onduidelijk. Het liet alleen zien dat hij medio december een vertegenwoordiger van de overnamekandidaat zou ontmoeten. Een woordvoerder van Twitter bevestigde aan financieel nieuwsagentschap Bloomberg dat Noto per ongeluk de tweet naar iedereen had gemaild. Het aandeel van Twitter reageerde nauwelijks op de blunder.



Naast openbare berichten is er op Twitter ook een privé "direct bericht", dat alleen zichtbaar is voor de ontvanger. Het gebeurt echter steeds weer dat gebruikers dergelijke tweets van het publiek sturen. In een beroemde zaak publiceerde de Amerikaanse Rep. Anthony Weiner een onthullende foto in 2011 die bedoeld was voor een Twitter-kennis. Hij ging wat later uit het Congres.



Bloomberg Report



BuzzFeed Report with screenshot

Popular

Recent Posts

Blogarchief