Autoverkeer: wat is een internationaal rijbewijs?

24.07.2018 Bestuurders zijn een rijbewijs - zelfs in het buitenland. Maar er is een ander document genaamd het internationale rijbewijs. Waar zijn de verschillen? für einige länder benötigen autofahrer einen internationalen führerschein. Voor sommige landen hebben automobilisten een internationaal rijbewijs nodig.

Iedereen die wil reizen buiten de Europese Unie of buiten de Europese Economische Ruimte waarvoor het internationale rijbewijs ook raadzaam of zelfs onmisbaar kan zijn.



Het wordt uitgegeven in verschillende talen om problemen in het land van bestemming te begrijpen, legt Andreas Schmidt, hoofd van de rijbevoegdheid van de testorganisatie Dekra, uit. Het internationale rijbewijs wordt aangevraagd bij de respectieve verantwoordelijke Duitse rijbewijsautoriteit.



De kosten bedragen maximaal 18 Euro. Naast de voltooiing van de leeftijd van 18 jaar, is de toestand van de asielzoeker een behoorlijk verblijf in Duitsland, evenals het bezit van een EU-kaartrijbewijs.



Als u in het bezit bent van een papieren licentie, moet deze van tevoren worden ingewisseld. Voor deze uitwisseling moeten vier weken worden berekend. Het internationale rijbewijs is alleen geldig in het buitenland, als het wordt gepresenteerd samen met het bijbehorende nationale rijbewijs, Schmidt wijst erop.



De geldigheidsduur is één tot drie jaar vanaf de uitgavedatum, afhankelijk van het land van bestemming, maar mag niet na de geldigheidsperiode van het nationale rijbewijs. Overigens moet zijn nummer ook worden vermeld op het internationaal rijbewijs.

Popular

Recent Posts

Blogarchief