De oprichter van Alibaba is de rijkste zakenman van Azië

alibab Alibaba als geldautomaat: Jack Ma is de rijkste persoon in Azië.

Alibaba oprichter Jack Ma is uitgegroeid tot de rijkste persoon in Azië. Volgens de nieuwe miljardairindex van het nieuwsagentschap Bloomberg passeerde de 50-jarige net de Hong Kong-magnaat Li Ka-shing.



Hij had jarenlang de toppositie ingenomen. Het fortuin van het hoofd van het internethandelsplatform van China werd geschat op $ 28,6 miljard, terwijl Li Ka-shing $ 28,3 miljard bezit.



Meer dan de helft van de rijkdom van de voormalige lerares Engels, die in 1999 zijn appartement niet kon vinden en Alibaba in zijn appartement stichtte, komt van zijn 6,3 procent aandeel in de online gigant. Daarnaast beheert hij bijna de helft van het moederbedrijf van Alipay, een omslagdienst.



Alibaba's grootste openbare aanbieding op de New York Stock Exchange vond plaats op 19 september, met beleggers die rond de $ 25 miljard aantrokken. verzameld. De waarde van het bedrijf werd geschat op $ 259 miljard. Het stockdebuut had Ma meteen tot de rijkste Chinees gemaakt. De Chinese socialistische markteconomie produceert US dollar miljardairs sneller dan enig ander land. Vandaag zijn er meer dan 300 van hen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief