Verwijder metadata van afbeeldingen

Ze zijn op het eerste gezicht niet vanzelfsprekend, maar onthullen meer dan dat gebruikers gelijk kunnen hebben: metadata van afbeeldingen op het net kunnen bespioneerd worden door hackers. sparsa Economisch omgaan met beeldinformatie: metadata onthullen vaak ongewenst veel over de gebruiker.

Wie veel afbeeldingen uploadt op sociale netwerken, moet eerst de zogenaamde metadata verwijderen. Deze onthullen bijvoorbeeld wanneer en waar de foto's werden gemaakt met welke camera. Hackers kunnen deze kennis gebruiken voor aanvallen. Dan, het Fraunhofer Instituut voor Secure Information Technology (SIT) "bewust gebruiken Sociale» in zijn nieuwe dossier terug. metadata te verwijderen kunnen een rol metadata en andere persoonlijke informatie zijn, vooral in social engineering-aanvallen met beeldbewerkingsprogramma's zoals de gratis IrfanView



: waar criminelen het verzamelen van zoveel mogelijk informatie over een persoon die in orde is, bijvoorbeeld bij het. om het wachtwoord in te voeren. In sociale netwerken dergelijke aanvallen vaak lopen nu automatisch, waarschuwen experts. Gebruikers moeten daarom op hun hoede zijn om te reageren op berichten en vriendschapsverklaringen van mensen die ze niet kennen: aanvallers kunnen proberen toegang te krijgen tot informatie die alleen toegankelijk is voor vrienden.



Dossier "Sociale netwerken gebruiken"

Popular

Recent Posts

Blogarchief