Rotonde: zonder knipperende knipperlichten

Knippert of niet? Veel chauffeurs stellen zichzelf deze vraag wanneer ze een rotonde gebruiken. Zodat het niet tot ongelukken komt, legt de automobielclub van Duitsland uit, wat het belangrijk is op te merken. dami Zodat andere chauffeurs op de hoogte zijn van het verlaten van de rotonde, moeten automobilisten de richtingaanwijzer zetten.

Sommige chauffeurs weten nog steeds niet hoe ze zich op een rotonde moeten gedragen. Dit is waargenomen door de Duitse Automobiel Club (AVD) en legt uit hoe het goed moet worden gedaan.



Nog voor de rotonde vertragen automobilisten, omdat de voertuigen op de rotonde voorrang hebben. De infiltranten knipperen mogelijk niet volgens de verkeersregels (StVO). Aan de andere kant moeten ze het richtingaanwijzersignaal instellen bij het wegrijden.



Automobilisten moeten niet stoppen of zelfs parkeren op de rotonde. Alleen stoppen wanneer het verkeer dit vereist. Ook moeten ze op het middelste eiland niet snijden of rennen. Dat is alleen toegestaan ​​voor lange voertuigen of teams. Degenen die zich niet aan deze regels houden, mogen boetes verwachten van 10 tot 35 euro, volgens AvD.



Een rotonde wordt gemarkeerd door de borden op de oprijlaan: een blauw rond bord met witte pijlen onder het bord geeft voorrang. Als deze tekens ontbreken, is dit een normale kruising met de regel van rechts naar links.

Popular

Recent Posts

Blogarchief