MealSaver: nieuw online voedingsportaal

Veel restaurants gooien hun resterende voedsel aan het einde van de dag weg. Zodat de overblijfselen niet in de prullenbak terechtkomen, maar worden gebruikt, is er nu een app. di De app MealSaver geeft aan welke restaurants in het gebied nog wat eten over hebben - tot nu toe alleen in Berlijn.

Een nieuw online voedingsportaal wil de gigantische verspilling van voedsel in Duitsland aanpakken. Ze heeft een jong Berlijns bedrijf ontwikkeld. Concreet brengt de app-functie voedseloverschotten over in de horeca.



Toont welke restaurants in de omgeving precies hebben wat eten over heeft. Voor 1,50 Euro tot 4,50 Euro kunnen gebruikers dan toeslaan. Rond 160 restaurants nemen momenteel deel aan de actie tijdens de MealSaver-campagne in Berlijn. In 2017 wordt de app ook in andere Duitse steden gelanceerd.



Elke consument gooit gemiddeld 81,6 kilo voedsel per jaar weg in Duitsland. Samen met het afval van restaurants en commerciële land in dit land elk jaar ongeveer 11.000.000 ton voedsel in de vuilnisbak, zoals aangetoond in een studie van de Universiteit van Stuttgart.



studie van de Universiteit van Stuttgart



Over MealSaver

Popular

Recent Posts

Blogarchief