Mensen in Duitsland geven er de voorkeur aan om hun smartphone online te gebruiken

Laptops en desktops zijn niet langer de eerste keuze om online te gaan. Mensen in Duitsland surfen liever op internet naar hun smartphone. 8 81 procent van de internetgebruikers in Duitsland gebruikt de smartphone voor toegang tot internet.

Mensen in Duitsland gaan nu liever online met smartphones. Van de ongeveer 62 miljoen internetgebruikers gebruikt 81 procent hun smartphone of mobiele telefoon om verbinding te maken met het wereldwijde netwerk, zoals het Federaal Bureau voor de Statistiek heeft vastgesteld voor het eerste kwartaal van 2016.



Laptops (69 procent) en desktops (65 procent) zijn naar de volgende plaatsen verhuisd. Consumenten kijken video's op het web (62 procent) en luisteren naar muziek via streamingdiensten (47 procent), terwijl tv-streams nog minder wijdverspreid zijn met 39 procent.



In totaal 87 procent van de mensen ouder dan 10 bevindt zich op internet, Voor mensen jonger dan 44 jaar is de dekking bijna voltooid, terwijl deze met 55 procent de zwakste is van mensen boven de 65 jaar. Hier werd echter de grootste groei ten opzichte van 2015 behaald met 6 procentpunten.



Statistieken



Communicatie Destatis

Popular

Recent Posts

Blogarchief