Reizen en rusten

De VW California: een ideaal compromis voor kamperen en het dagelijks leven. aufgestell Bouw het dak op: de California bestaat al 25 jaar - VW maakt een speciaal model van de kampeerklassieker.

Hij is ongetwijfeld een groenblijvende, de VW California. De wortels zijn in principe terug te voeren op de T1, de eerste VW Bus (Type 2) uit 1950. De Westfalia-variant met een kampeerbox met een gasfornuis, ruimte voor twee gasflessen en een opklapbare tafel was vrijwel de moeder van alle campers. Dit culmineerde in 1978 in het succesverhaal van de Westfalia Joker, dat vele kampeerders inspireerde, omdat het niet alleen mobiel reizen mogelijk maakte als een rollend appartement, maar ook als een betrouwbare partner voor het dagelijkse woon-werkverkeer of om te winkelen.



De 1988 met de T3 geïntroduceerde Joker-opvolger California, die aanvankelijk nog verder in de verantwoordelijkheid van Westfalia was gebouwd vóór 2004 nam Volkswagen met de T5 de uitbreiding en verkoop van de compacte camper zelf over, ondertussen al 25 jaar oud op de heuvel. Met meer dan 100.000 exemplaren wereldwijd verkocht, is het een van de meest succesvolle modellen in de VW bedrijfsvoertuigensector. En zijn concept past nog steeds perfect in een vrijetijdsgerichte clientèle die op zoek is naar zijn vakantiegeluk uit de buurt van uitgestrekte hotelkastelen.


1 2 Lees verder

Popular

Recent Posts

Blogarchief