Gevaar door aquaplaning op sporen die bijzonder groot zijn

Gevaar voor ongevallen, niet alleen bij ijs: Zelfs als het wegdek nat is, kunt u gemakkelijk glijden - wat met name bij ontdooien gevaarlijk kan zijn. Hier zijn tips over hoe automobilisten zich op de juiste manier gedragen. gefährliche Afbeelding zoomen Gevaarlijk smeltwater: op sporen is het risico op aquaplaning bijzonder hoog.

Op sporen is het risico op aquaplaning bijzonder hoog. Omdat het gemakkelijk is om grote en diepe plassen te vormen, waarschuwt TÜV Süd. Als de nummers zijn al snel uit het zicht van de voorligger ontdooien of regen op een natte weg, bestuurders moeten worden gewaarschuwd: Dan staan ​​veel water op de weg - en het risico op aquaplaning is hoog



Als de auto drijft. automobilisten neemt best onmiddellijk uw voet van het gas. de auto niet reageren op kleine stuurbewegingen, moeten zij de TÜV deskundigen draaien, volgens de op geen enkele manier hectisch en krachtig op het stuurwiel. Namelijk het verkrijgen van de banden op de wielen draaide plotseling terug contact met de grond, de auto uitbreekt in de regel. Daarom moet het stuurwiel zo recht mogelijk worden gehouden met aquaplaning.



Op natte wegen moeten automobilisten altijd de snelheid verlagen en de afstand tot het voorligger vergroten, beveelt TÜV Süd aan. Op regenachtige dagen neemt het ongevallenrisico twee tot vier keer toe, benadrukt de organisatie.

Popular

Recent Posts

Blogarchief