Autoverhuurbedrijf hoeft niet op zomerbanden

te wijzen Een autoverhuurbedrijf hoeft de geldgever niet expliciet te informeren over de zomerbanden van een huurauto. Althans niet als er op het moment van huren geen wintercondities waren en er geen kalenderwinter was. we Als u een auto huurt, zorg er dan voor dat winterbanden zijn gemonteerd.

Een autoverhuurbedrijf hoeft de geldgever niet expliciet te informeren over de zomerbanden van een huurauto. Althans niet als er op het moment van huren geen wintercondities waren en er geen kalenderwinter was.



Als de huurder later met de huurauto een ongeluk oploopt omdat hij zonder winterbanden reist, is hij aansprakelijk voor de geleden schade. De ADAC vestigt de aandacht op een overeenkomstige uitspraak van de Hogere Regionale Rechtbank van Keulen (Ref.: 19 U 151/11).



In dit geval had de huurder geweigerd een schadevergoeding te betalen. Hij was net van de weg afgedwaald vanwege de zomerbanden, de verhuurder had hem niet over de banden verteld. De rechtbank zag echter de huurder in de dienst die buiten de winter de auto had gehuurd. Hij is zelf verplicht om op de juiste banden te letten. Het feit dat de auto was uitgerust met zomerbanden, was ook in de lease en in de voertuigreservering geweest. Dat is geen "verrassende" clausule. De huurder moet de schade betalen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief