IAA: promovendi bouwen goedkope eCar aCar voor Afrika

Edgy, praktisch, elektrisch, goedkoop: zo construeerden wetenschappers de aCar. En om een ​​goede reden. Omdat de aCar zichzelf in Afrika zou moeten bewijzen. das acar ist der entwurf eines kostengünstigen batterieautos für afrika. De aCar is het ontwerp van een goedkope batterijauto voor Afrika.

Een elektrische auto speciaal voor Afrika? Hoe dat eruitziet, tonen wetenschappers van de Technische Universiteit van München met de aCar op de IAA in Frankfurt (openbare dagen: 16 tot 24 september).



Voor het promotieonderzoek



beperkt tot de basisbehoeften en tonen een open vrachtwagen met 1.000 kilo laadvermogen of geschikt voor maximaal acht personen, die moet in staat zijn om te vechten met all-wheel drive ook over slechte jungle hellingen. De technische gegevens met het dubbele van 8 kW / 11 pk, een topsnelheid van 60 km / u en een actieradius van 80 kilometer, terwijl niet precies indrukwekkend. Ook het ontwerp en de apparatuur niet een belangrijke rol spelen. Maar zeer eenvoudig ontworpen en snel geïnstalleerd, wordt het Acar slechts ongeveer 10.000 euro later kosten.



Wetenschappers zijn nog steeds op zoek naar investeerders om een ​​reeks prototypen te bouwen. Idealiter, al in 2019, zullen in eerste instantie ongeveer 1000 voertuigen per jaar worden gebouwd in een pilootfabriek in Duitsland. In de volgende stap zijn lokale kleine fabrieken gepland in heel Afrika.



IAA-website

Popular

Recent Posts

Blogarchief