Open de achterklep voorzichtig in ondergrondse garages

Als iemand achteloos de achterklep in een ondergrondse parkeergarage opent, moet hij of zij zelf schade aan de metalen plaat dragen. De ADAC wijst dit aan en beroept zich op een beslissing van de plaatselijke rechtbank in München. vorsich Pas op in de parkeergarage: het plafond boven een parkeervak ​​kan soms erg laag zijn.

Als iemand achteloos de achterklep in een ondergrondse parkeergarage opent, moet hij of zij zelf schade aan de metalen plaat dragen. De ADAC wijst dit aan en beroept zich op een beslissing van de plaatselijke rechtbank in München.



Wie komt in een garage aan de achterzijde luik op het plafond, kan blijven zitten op de kosten van de schade. Hoewel de opgegeven plafond geldt voor de bevaarbare routes. Maar de achterklep kan zwaaien wanneer deze wordt geopend in een niet-aangewezen gebied voor het rijden en daar schade. Dan is de garage exploitant niet de zorgplicht schenden, zegt ADAC Verkehrsrechtler Markus Schäpe.



In het onderhavige geval een automobilist het kofferdeksel van een ijzeren balk in het achterste gedeelte van een parkeergarage had beschadigd. Hoewel de koerier zich op een hoogte van 1,70 meter bevond, vond de rechtbankoperator dat de garagist niet verplicht was waarschuwingsborden te plaatsen. De koerier bevond zich buiten de verkeersgebieden. In het resterende gebied had de ondergrondse parkeergarage een hoogte van 2,00 meter (Az.: 262 C 20120/11).

Popular

Recent Posts

Blogarchief