Heeft de batterij last van een automatische start-stop?

Met het automatische start-stopsysteem zijn veel voertuigen milieuvriendelijker geworden. Frequente shutdown - en shutdown-procedures vereisen echter speciale startaccu's. En hun uitwisseling is meestal een beetje duur. bei einer start-stopp-automatik schaltet sich der motor ab, wenn der fahrer vor einer roten ampel hält. damit diese technik funktioniert, kommen spezielle batterien zum einsatz. Bij een automatisch start / stop-systeem schakelt de motor uit wanneer de bestuurder stopt voor een rood verkeerslicht. Om deze techniek te laten werken, worden speciale batterijen gebruikt.

In auto's met de zogenaamde automatische start-stoptechnologie zorgt de technologie ervoor dat de motor automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de wielen stilstaan, bijvoorbeeld vóór een verkeerslicht. Het voertuig start onmiddellijk opnieuw wanneer de bestuurder op het koppelingspedaal trapt, legt de Tüv Nord uit.



De voertuigonderdelen zijn ontworpen voor deze zuinige en milieuvriendelijke technologie. De batterij is ook speciaal uitgerust voor frequente shutdown - en opstartbewerkingen. U kunt de vereiste hogere belasting zeer goed aan en daarom geen schade aanrichten, legt de testorganisatie uit.



worden speciaal gebruikt voor het frequent opladen en ontladen van startbatterijen. Deze zijn duurzamer dan conventionele batterijen. Het nadeel: een vervanging van deze batterijen mag niet door de leek worden gedaan, maar alleen door een specialist. Bij voertuigen met een automatisch start-stopsysteem moet de batterij onder andere na de vervanging in de besturingseenheid worden geprogrammeerd, zodat alle elektrische componenten in de auto vervolgens weer goed functioneren.

Popular

Recent Posts

Blogarchief