Trojaanse ontwikkelaar Gamma belooft meer transparantie

Na klachten van mensenrechtenactivisten tegen de monitoring software bedrijf Gamma, waarvan de Duitse Managing Director Martin Münch heeft betere controles aangekondigd.

na klachten van mensenrechtenactivisten tegen de monitoring software bedrijf Gamma, waarvan de Duitse directeur Martin Muench



heeft betere controles aangekondigd. Een gedragscode moet de export van software naar landen die de mensenrechten schenden te sluiten, Munch zei dat de "Süddeutsche Zeitung "(zaterdag). Gamma was met twee mensenrechtenorganisaties in contact zijn om deel te nemen als consultant in grensgevallen. Münch noemde de naam echter niet.



Reporters Without Borders en andere mensenrechtenorganisaties hebben woensdag officieel beroep aangetekend tegen Gamma en Trovicor GmbH in München. Ze zouden "software hebben geëxporteerd naar landen waar mensenrechten en persvrijheid systematisch worden onderdrukt", zei hij. Beide bedrijven verwierpen de aantijgingen.



Münch vertelde de krant dat het hem verraste om zijn bedrijf te schandalen. "Software martelt mensen niet." Hij kon de opwinding niet begrijpen. "Ik denk dat het goed is dat de politie zijn werk doet."



Het autocratische regime van het Koninkrijk Bahrein had geprobeerd de oppositiekrachten te overzien met een Trojaans paard dat sporen had van het gamma-product Finfisher. Gamma had eerder in de context aangegeven dat een demoversie voor klanten was gestolen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief